Antwerp Pride Parade als signaal tegen homofoob geweld

Antwerpen maakt zich op voor de vijfde editie van het holebifestival Antwerp Pride dat morgen van start gaat. Nieuw dit jaar is de parade die zaterdagmiddag over de kaaien trekt. Na de recente opstoot van homofoob geweld roepen de organisatoren iedereen op om mee te wandelen.

De parade start om 14 uur aan Hangar 41 en staat in het teken van gastvrijheid, tolerantie en respect. Een grote regenboogvlag zal een bonte stoet vol glitter, glamour en pluimen voorafgaan. Iedereen, ongeacht zijn of haar geaardheid, mag mee komen vieren. "We moeten zo een duidelijk signaal geven dat geweld tegen holebi's en transgenders niet kan en ook nooit meer aanvaard zal worden", zegt Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel.

Ook Yasmine Kherbache, kabinetschef van premier Elio Di Rupo, veroordeelde tijdens de persconferentie de recente geweldplegingen. Zij herhaalde nog eens dat minister van Justitie Annemie Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet aan een actieplan tegen homofoob geweld werken, dat een betere politionele aanpak en nultolerantie moet garanderen.

Antwerp Pride start morgen met een openingsfuif op de Draakplaats in Berchem. Andere blikvanger is de parade op zaterdag die rond 17 uur eindigt aan het oude douanegebouw op het Eilandje, waar dan het openluchtfestival Wave wordt ingezet. Zondag volgt het Closing Festival op de Grote Markt. Kate Ryan zal daar voor het allereerst het officiële lied van de worldOutgames 2013 zingen, waar Antwerpen de gaststad voor is. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud