Antwerp Pride rekent op topeditie ondanks homofoob geweld

Het homofobe geweld dat de laatste tijd voor ongerustheid zorgt bij vele holebi's en transgenders mag geen pretbederver zijn op de vijfde Antwerp Pride. Zowel de organisatoren als de politie willen naar eigen zeggen niet aan paniekzaaierij doen en wijzigen hun aanpak van de voorbije edities niet.

"Het is wel zo dat we in extra personeel voorzien voor de parade op zaterdag, aangezien die dit jaar nieuw is in het programma en we wat dat betreft dus niet kunnen terugvallen op onze ervaring met vorige edities", zegt woordvoerster Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie. "Bij dat extra personeel zullen zowel agenten in uniform als in burger zijn. Bovendien kunnen we dit jaar gebruikmaken van onze camera's op delen van het traject en bij het slotevenement op de Grote Markt."

De organisatoren verwachten alvast een topeditie. "Wij rekenen net als vorig jaar op minstens 50.000 deelnemers, zeker met de nieuwe parade op de Scheldekaaien", zegt voorzitter Bart Abeel. "De weersomstandigheden zien er alvast gunstig uit. Voorts zijn we ervan overtuigd dat de politie haar werk zal doen."

Antwerp Pride start donderdag met een openluchtfuif aan de Berchemse Draakplaats. De hele week staan er nog tal van kleinere evenementen op het programma zoals fuiven en een stiletto-run. Na de parade van zaterdag is er op zondagnamiddag nog het Closing Festival op de Grote Markt met onder meer Kate Ryan en Ray & Anita, bekend van de danceformatie 2 Unlimited. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud