Antwerpen gaststad voor de derde World Outgames in 2013

De Gay & Lesbian International Sport Association (GLISA) heeft zaterdagnacht in het Canadese Vancouver Antwerpen gekozen als gaststad voor de derde editie van de World Outgames die in 2013 plaatsvinden. Het evenement is de grote broer of zus van de EuroGames, de Europese sportkampioenschappen voor holebi's, die in 2007 plaatsvonden in Antwerpen.

Eerder organiseerden Montreal (2006) en Kopenhagen (2009) al de World Outgames. Het gaat volgens de organisatoren om "een grootschalig evenement dat ongeveer tienduizend geregistreerde deelnemers, holebi-, transseksuele en hetero-sporters tien dagen lang de kans biedt om samen uit te blinken in een ongedwongen sfeer van authenticiteit, diversiteit en verbondenheid in 35 verschillende sportdisciplines".

Er is ook een cultureel programma aan verbonden met film, theater, literatuur en fotografie. "Het cultuurluik komt ruim voor de opening van de sportdagen op gang en zal nog jarenlang sporen kunnen nalaten in de vorm van inspiratie, uitgaven in druk en op beelddragers en blijvende uitingen van plastische kunst", luidt het. Er komt ook een mensenrechtenconferentie met voorvechters van gelijke behandeling. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud