Antwerpen: Groen blijft "beschikbaar" voor De Wever

Groen blijft in Antwerpen de komende tijd naar eigen zeggen "beschikbaar" voor de coalitiegesprekken. Hoewel formateur Bart De Wever (N-VA) dinsdagochtend had meegedeeld dat hij de partij niet langer zou uitnodigen bij de besprekingen, vraagt de Stadslijst van uittredend burgemeester Patrick Janssens om Groen alsnog betrokken te houden. Na de verkiezingen had de Stadslijst al verklaard niet zonder Groen in een coalitie te zullen stappen.

De Antwerpse afdeling van Groen neemt naar eigen zeggen akte van de uitspraken van De Wever. "N-VA wil ons liever niet aan boord. De Stadslijst wel. Wij willen graag mee onderhandelen, maar dan wel om tot een oplossing te komen die de welvaart van alle Antwerpenaren veilig stelt en mobiliteit met gezondheid verzoent", aldus lijsttrekker Meyrem Almaci in een mededeling.

Groen herhaalt dinsdag de analyse dat ze in de formateursnota van De Wever een kopie van het N-VA-programma ziet, zoals ook de Stadslijst het intussen verwoordde. In tegenstelling tot die laatste wordt Groen door De Wever niet langer als een potentiƫle coalitiepartner gezien. De Groen-visie op mobiliteit, in het bijzonder op het Oosterweeldossier, zou volgens de formateur tot een stadsbestuur leiden dat de strijd aanbindt met de Vlaamse regering. Zo ver wil de N-VA-voorzitter, wiens partij zelf deel uitmaakt van die regering, niet gaan.

Groen zegt nu alvast "ter beschikking" te blijven voor een "ernstig inhoudelijk gesprek" over het verbeteren van de welvaart van alle Antwerpenaren en een verzoening van mobiliteit, gezondheid en veiligheid.

(KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud