Antwerps stadsbestuur: "Zoeken naar andere locatie voor Sinksenfoor vanaf 2015"

De Sinksenfoor zal vanaf 2015 niet langer plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken, maar moet op zoek naar een andere geschikte locatie in Antwerpen. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur bekendgemaakt op een persconferentie, waar bevestigd werd dat er een akkoord is met de buurtbewoners om de foor er dit jaar en volgend jaar wel nog te laten doorgaan. De zes personen die eerder onder meer een kort geding wonnen tegen het organiseren van de Sinksenfoor op de Zuiderdokken, stoppen meteen alle gerechtelijke procedures.

Een direct gevolg van het einde van de juridische strijd is dat het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dat de Zuiderdokken zou herbestemmen van parkgebied naar zone van openbaar nut, nu niet langer geschorst dient te blijven. Ook de procedure bij de Raad van State die tot de schorsing had geleid, wordt immers gestaakt.

"Dit is een belangrijk signaal. We kunnen nu beginnen werken aan het nieuwe Ruimtelijk Structuurplan waarin we de Gedempte Zuiderdokken een kwaliteitsvolle invulling zullen geven", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

Het akkoord met de buurtbewoners houdt in ieder geval in dat de Sinksenfoor na 2014 moet verhuizen. Het stadsbestuur doet voorlopig geen uitspraken over de mogelijke alternatieve locaties die zullen worden onderzocht.

De zes buurtbewoners die de gerechtelijke procedures hadden aangevat, lieten maandag bij monde van hun advocaat weten dat ze een akkoord met de stad verkozen boven het verdere aanslepen van de juridische strijd de komende jaren. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud