Antwerpse huis DVC ontdekt en veilt onbekende Dali

Het Antwerpse veilinghuis DVC veilt eind september een onbekend werk van de Spaanse schilder Salvador Dali. "Paysage de la Côte Catalone" heet het olieverfschilderij van de hand van de Spaanse grootmeester. Kenners van het werk van Dali zegt de titel misschien niet zo veel, maar dat komt omdat DVC het tot nog toe onbekende werk onlangs zelf ontdekte.

Het werk van Dali maakte, samen met nog een aantal grote kunstwerken, deel uit van een erfenis van een Franstalig koppel dat in ons land woonde. Aan veilinghuis DVC werd gevraagd de werken te veilen, zodat de erfenis gemakkelijker verdeeld kon worden.

"Toen we het werk dat later van Dali bleek te zijn, binnenkregen, had ik onmiddellijk het gevoel dat het een niet-Belgisch werk was", doet veilingmeester Dominique Van Cappel het verhaal. Enig opzoekingswerk bracht Van Cappel bij het werk van Dali. De Antwerpse veilingmeester trok met zijn bevindingen naar Robert Dechames, de expert van het Dali-oeuvre. "Hij bevestigde mijn vermoedens en zei dat het om een werk van de jonge Dali ging", aldus Van Cappel. Dechames zal het werk overigens opnemen in een update van de oeuvrecatalogus van Dali. Volgens de Dali-kenner zou het werk tussen 200 en 300.000 euro kunnen opbrengen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud