Apothekers stellen te weinig vragen volgens Test-Aankoop

Apothekers stellen te weinig vragen en geven daardoor soms foute producten mee. Dat concludeert Test-Aankoop, nadat een medewerkster van de consumentenorganisatie anoniem 101 Belgische apotheken bezocht. Dat melden Het Laatste Nieuws en de kranten van de groep Sud Presse vrijdag.

In elke apotheek werd gevraagd naar een middeltje tegen diarree voor het dochtertje van de onderzoekster. "De vragen die dan zeker moeten gesteld worden, zijn: Hoe oud is het kind? Heeft het al lang diarree? Heeft het koorts? Moet het overgeven?", luidt het bij Test-Aankoop.

"Dertig procent van de apothekers stelde echter maar één vraag. Vaak ging het dan over de leeftijd van het kind. In totaal vroeg amper 27 procent of het kind koorts had en maar 24 procent wilde weten of het moest overgeven. Dat zijn toch belangrijke vragen, want zo kom je te weten of het kind veel vocht verliest en kans maakt om te dehydrateren." Ook de vraag of er al andere medicatie was genomen, werd amper gesteld. In één apotheek werd zelfs geen enkele vraag gesteld.

Uit onwetendheid worden dan ook foute of te weinig producten meegegeven, zegt de consumentenorganisatie.

Dirk Broeckx, hoofd van de Algemeen Pharmaceutische Bond (APB), relativeert het onderzoek. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud