Aquiris had tijdig toegang tot nodige informatie over rioleringsnet

Aquiris heeft alle kansen gekregen om de riolering van de stad Brussel te bezoeken en had toegang tot alle informatie die beschikbaar was voor de opening van het zuiveringsstation Noord. Dat antwoordde Brussels schepen van Openbare Werken, Ahmed El Ktibi (PS), maandagavond in de gemeenteraad op vragen over het stilleggen van het station gedurende enkele dagen in december.

Het stilleggen van het zuiveringsstation zorgde voor zware vervuiling in de Zenne en stroomafwaarts in Vlaanderen. Aquiris verwees toen naar de aanwezigheid van zand en puin ter hoogte van het veiligheidssas. Volgens het bedrijf lag de oorzaak bij de slechte staat van het rioleringsnet in Brussel.

In oktober 2008 wees Aquiris in een schrijven aan de stad Brussel op de aanwezigheid van grote hoeveelheden zand en diverse voorwerpen. Op vraag van Els Ampe (Open Vld) wees de schepen er op dat Aquiris vanaf de ontwerpfase reeds op de hoogte kon zijn van de werkelijke situatie van het rioleringsnet.

De schepen benadrukte dat er sinds de bouw van het station niets veranderd is aan de manier van onderhoud van het rioleringsnet. De aanwezigheid van puin zou minder aan de staat van de riolering dan aan bouw- en wegenwerken te wijten. Deze werven worden speciaal in het oog gehouden, aldus nog de schepen. (JDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud