Arbeidsmarkt blijft meest kwetsbaar voor discriminatie (CGKR)

In België wordt nog steeds het meest gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, dat woensdag zijn jaarverslag 2008 Discriminatie-Diversiteit heeft voorgesteld.

"Werkgelegenheid blijft de sector waar wij de meeste meldingen over krijgen", zegt directeur Jozef De Witte. "Dat gaat dan niet alleen over racisme of discriminatie op grond van geloof, maar ook over discriminatie tegenover gehandicapten of oudere werkzoekenden."

Het Centrum stelt verder ook een stijging vast van de discriminerende uitlatingen op het internet en merkt dat er in de private dienstverlening nog heel wat werk is. Zo zijn veel evenementen niet of nauwelijks toegankelijk voor gehandicapten.

Directeur De Witte waarschuwt ook voor de groeiende islamofobie: "Er is een verschuiving van een haatdiscours tegen vreemdelingen in het algemeen naar een haatdiscours tegen moslims of vermeende moslims. De grond van dat discours blijft wel racistisch." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud