ArcelorMittal Luik - "We moeten blijven hervormen"

Volgens Alexander De Croo, minister van Pensioenen en vicepremier voor Open Vld in de federale regering, moet de overheid inzetten op hervormingen om de werkzekerheid te vrijwaren. Dat zei hij donderdag in Terzake, na de aangekondigde sluiting van verschillende koudelijninstallaties van ArcelorMittal in Luik.

"Wat mij moeten doen," zei De Croo, "is zorgen dat wij ons aanpassen aan de internationale evolutie. Er is minder vraag naar staal in Europa, net zoals er minder vraag is naar bepaalde auto's."

Wat we vooral nodig hebben, is een competitieve economie, aldus De Croo. "Zorgen voor de juiste voorwaarden om industrie aan te trekken, dat is de rol die wij als overheid kunnen spelen." Concreet moeten de sterke punten van ons land - De Croo citeerde productieve werknemers, goede ligging en goed onderwijs - België "aan de top" houden.

"Dat vraagt een inspanning," aldus De Croo, "maar het vraagt ook dat we erkennen wat onze zwakke punten zijn en dat we daaraan werken."

De federale regering heeft volgens de Open Vld'er niet stilgezeten sinds haar aantreden eind 2011. "We hebben zeer veel zaken in beweging gezet (...) maar we zullen moeten blijven hervormen om ervoor te zorgen dat jobs hier kunnen blijven." (GEJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud