Architect Waalse gevangenis moet plannen hertekenen

De plannen voor de nieuwe gevangenis van Leuze-en-Hainaut, in de provincie Henegouwen, moeten herbekeken worden. De gemachtigde ambtenaar van het Waals Gewest heeft ze immers geweigerd, meldt radiozender Vivacité Henegouwen. De procedure om een stedenbouwkundige vergunning te krijgen, moet van nul herbegonnen worden.

De gemachtigde ambtenaar vindt dat de plannen bepaalde regels niet respecteren rond brandveiligheid en riolering. De plannen moeten dus gewijzigd worden. Waals gedeputeerde Jean-Luc Crucke (MR) begrijpt die beslissing niet, met name omdat de brandweercommandant van Leuze geen enkel veiligheidsprobleem signaleerde.

Het project werd in juli vorig jaar gelanceerd door de toenmalige federale ministers van Financiën en Justitie, Didier Reynders (MR) en Stefaan De Clerck (CD&V). De nieuwe instelling met 312 plaatsen moest zijn afgewerkt in 2013. Met het project is een investering van meer dan 100 miljoen euro gemoeid. De werken moesten eind 2011 beginnen.

Het gaat om een publiek-private samenwerking voor 25 jaar. Na die periode zou de gevangenis dan eigendom worden van de federale overheid. (821)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud