Arena: "We raken niet aan de pensioenleeftijd"

Minister van Pensioenen Marie Arena (PS) kondigt donderdag in Le Soir aan dat er niet geraakt zal worden aan de pensioenleeftijd in ons land. Dat zegt ze in de aanloop naar de nationale pensioenconferentie die donderdag start.

"Vooraleer aan de pensioenleeftijd te raken, werken we aan de activiteitsgraad van de 55 tot 65-jarigen. We moeten aan stimuleringswijzen werken zodat iedereen zo ver mogelijk in zijn of haar carrière wil gaan", legt de minister uit.

Arena wijst er wel op dat ze in de toekomst een wijziging van de pensioenleeftijd niet kan uitsluiten. Die leeftijd kan volgens de minister verhoogd worden als we op zeker ogenblik van een "productiesamenleving", waar we vandaag in leven, overgaan naar een "dienstensamenleving". De pensioenleeftijd zou volgens de minister ook verhoogd kunnen worden als de geneeskunde erop vooruit gaat, zodat langer werken mogelijk wordt.

Arena garandeert de uitbetaling van de pensioenen, die bovendien een hoogte moeten bereiken waardoor gepensioneerden kunnen leven en niet enkel overleven. Op korte termijn is een verhoging van de pensioenen een prioriteit van de regering. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud