Armand De Decker: "FDF vrij te stemmen over staatshervorming zoals het wil"

Het FDF zal voor de MR geen obstakel vormen om over een staatshervorming te onderhandelen. Die boodschap gaf Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) mee na afloop van zijn onderhoud met informateur Bart De Wever. De Decker gaf De Wever een goede kans om te slagen. "Hij doet het goed. En ik zeg het na 30 jaar ervaring".

De Senaatsvoorzitter stelde dat de MR al drie jaar zegt bereid te zijn mee te werken aan een staatshervorming en voegde er aan toe dat dit ook voor het FDF het geval is. Hij hoopt dat samen met het FDF een onderhandelde oplossing kan worden gevonden, met een gemeenschappelijk Franstalig standpunt.

De Decker merkte evenwel op dat het FDF drie van de achttien MR-Kamerzetels bezet, terwijl dat er tijdens de vorige legislatuur twee op 23 waren. "Dat is het echte gewicht van het FDF", aldus De Decker, die eraan toevoegde dat de FDF'ers "vrij zijn te stemmen zoals ze willen. Ze doen wat ze willen".

De Senaatsvoorzitter omschreef zijn onderhoud met informateur De Wever als positief, aangenaam en intellectueel open. Vóór hem was Kamervoorzitter Patrick Dewael bij De Wever langsgeweest, zonder achteraf verklaringen af te leggen. Nadien kwam de gouverneur van de Nationale Bank, Guy Quaden, langs om het financiële plaatje van ons land uit de doeken te doen. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud