Armeens café vernield en agent gewond in Sint-Joost-ten-Node

Tientallen mensen van Turkse origine hebben in de nacht van zondag op maandag voor een reeks incidenten gezorgd in Sint-Joost-ten-Node en Brussel. Ze sloegen onder meer een café kort en klein. Ook raakte één agent gewond.

De herrieschoppers kwamen een eerste keer samen om 21 uur in Sint-Joost. Ze droegen vlaggen, al was het motief van hun actie volgens de lokale politie niet duidelijk. De agenten grepen niet in, maar vroegen versterking.

Rond 22 uur zette een honderdtal mensen koers naar de Amerikaanse ambassade. Enkele manifestanten zouden de Amerikaanse vlag gestolen hebben. Nadien kwam het in de straten van Sint-Joost tot rellen met de politie.

Om 1 uur besloot een groep "Jardin de Babylone" aan te vallen, een café van een Irakees van Armeense origine, op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Liedekerkestraat. De ruiten van het café sneuvelden en de daders sloegen het interieur van de kroeg kort en klein.

De politie moest ook tussenkomen in de wijk van de Verbieststraat en de Liedekerkestraat om de manifestanten uiteen te drijven.

De politie pakte niemand op. Eén agent raakte gewond en zal enkele dagen werkonbekwaam zijn. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud