"Armoede is een bitch. Een harde bitch"

West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé heeft vandaag in zijn eerste jaarrede een actieplan gelanceerd om armoede te bestrijden. Dat was ook het centrale thema van zijn toespraak. "Armoede is immers een bitch. Een harde bitch", klinkt het opvallend.

"Deze rede is voor mij zeker geen opvoering van een verplicht nummer. Dit is mijn engagement voor West-Vlaanderen", zei de provinciegouverneur op het einde van zijn rede. De gouverneur bekijkt ook de mogelijkheid om een Fonds van de gouverneur op te richten, in samenwerking met een Hart voor West-Vlaanderen.

De gouverneur haalde genoeg redenen aan voor zijn engagement. "Ruim 121.000 West-Vlamingen hebben een grote kans om vroeg of laat armoede te kennen. Ter vergelijking: Brugge heeft bijna 117.000 inwoners. En voor het eerst in de geschiedenis lopen jongeren een grotere kans om in de armoede te verzeilen dan ouderen", staafde de gouverneur zijn motivering.

Behalve het actieplan roept hij iedereen, de gehele bevolking, op mee te werken om de 12 punten van zijn actieplan te doen slagen. "Armoede confronteert ons met de vraag naar persoonlijk engagement. Als solidariteit de regel zou zijn, kan er nog veel in beweging komen. Er zijn niet genoeg middelen om elke problematiek uit te roeien zonder engagement van de burgers." (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud