Arrest-Habran nietig verklaard voor vier veroordeelden (UPDATE)

Het Hof van Cassatie heeft woensdagmiddag het arrest van het proces-Habran nietig verklaard voor vier veroordeelden die in cassatie waren gegaan. Ze voerden aan dat het arrest, dat er op 3 maart kwam na 6 maanden proces, niet werd gemotiveerd.

Een nieuw assisenproces moet nu in Brussel oordelen over schuld of onschuld van Marcel Habran, Pépé Rosato, Anouar Bennane en Thierry Dalem.

Het proces van Marcel Habran en zijn kompanen heeft voor het hof van assisen in Luik exact zes maanden geduurd. Het was een van langste processen uit de Belgische geschiedenis.

Uiteindelijk bestond het dossier uit 21 criminele feiten. Het telde 110.000 pagina's, verdeeld over 121 dozen. Meer dan 500 getuigen werden gehoord tijdens het proces. Er waren ongeveer 120 zittingsdagen in een zaal waar uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen werden genomen.

Het arrest, waarbij 9 van de 11 beschuldigden werden veroordeeld, werd niet gemotiveerd. Na het arrest-Taxquet hadden verschillende advocaten daar om gevraagd, maar tevergeefs. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud