Arrestant stierf door harde politieaanpak

Jonathan Jacob (26), de man uit Affligem die op 6 januari stierf in een Mortselse cel, is overleden aan de gevolgen van een inwendige bloeding toen hij overmeesterd werd door het Bijzonder Bijstandsteam van de politie. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen, berichten Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg maandag.

Jonathan werd op 6 januari opgepakt door de politie van Mortsel. De man was helemaal verward. De politie riep de hulp in van een dokter. Het Antwerpse parket besliste op diens advies dat Jonathan onmiddellijk moest worden opgenomen in de psychiatrie. Bij de Broeders Alexianen in Boechout werd hij tot twee keer toe geweigerd. De politie schakelde het Bijzonder Bijstandsteam in, dat de jongen zwaar aanpakte. Een arts diende hem later nog een kalmeringsmiddel toe. Daar zou de jongen verkeerd op hebben gereageerd, mogelijk omdat hij onder invloed was van drugs.

Vlak na de feiten startte het Antwerpse parket een onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Jonathan. De ouders van Jonathan konden vorige week het dossier inkijken. Ze dienen nu een strafklacht in. Uit het onderzoek blijkt dat Jonathan helemaal niet door die injectie is gestorven. Toen hij het middel toegediend kreeg, was hij zelfs al dood. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud