Asbest in Brussels commissariaat, vakbond eist medische test na verlies dossier

De politiebond ACOD eist medische testen voor de 1.500 agenten die werken in het hoofdcommissariaat van de Brusselse politie. Volgens de bond weet de stedelijke overheid al anderhalf jaar dat er asbest zit in delen van het gebouw, maar gebeurde daar lange tijd niets mee omdat het dossier zoek raakte. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De asbest is ontdekt in de garage waar de officieren hun wagen parkeren, net als in de trappenhal van het politiekantoor achter het stadhuis. Korpschef Guido Van Wymersch liet de zaak uit voorzorg afsluiten.

Volgens vakbondsman Marc Duplessis gebeurt dat echter veel te laat. "Bij de stadsoverheid slingert al anderhalf jaar een rapport rond waaruit blijkt dat er asbest zit in dat deel van het commissariaat. Maar dat rapport was al die tijd onvindbaar", hekelt hij. "De gezondheid van de politiemensen stond op het spel."

Nog volgens de vakbondsman loopt er een intern onderzoek naar de reden waarom het rapport al die tijd onvindbaar bleef, schrijft de krant nog. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud