Assisen Brugge: Proces tegen Jarrik Pauwelyn gestart

In Brugge is vrijdagnamiddag het assisenproces gestart tegen Jarrik Pauwelyn, de 22-jarige man die op 16 februari 2007 Johan Roose uit Blankenberge heeft vermoord.

Pauwelyn stak Roose een tiental keer met een mes in zijn hals en romp. Daarna wurgde hij hem. Na de moord dumpte Pauwelyn het lijk in de bestelwagen van Roose en reed ermee naar Brugge.

Pas zes dagen later gaf Pauwelyn alles toe aan de politie. Hij woonde al een aantal weken in bij Roose. De twee hadden elkaar leren kennen toen Pauwelyn in opdracht van een renovatiebedrijf werken uitvoerde in het huis van Roose. Omdat Pauwelyn geen vaste thuis had, stelde Roose voor om bij hem in te trekken.

Pauwelyn raakte naar eigen zeggen echter al snel geïrriteerd door de talloze avances van zijn gastheer. Die wou seksuele betrekkingen met de jongeman, maar daar wou Pauwelyn niet op ingaan. Op de dag van de feiten sloegen zijn stoppen door.

Beschuldigde Jarrik Pauwelyn wordt verdedigd door Patrick Arnou en Anette Vermout. De vader en de drie zussen van Johan Roose stelden zich burgerlijke partij. Zij worden verdedigd door Jan De Groote en Jean-Baptiste Petitat.

Tijdens het proces worden 57 getuigen opgeroepen. Onder hen ook BV Debby Pfaff. Zij heeft nog bij Roose gewoond toen ze in het zijn café werkte in Blankenberge. Maandag wordt Pauwelyn verhoord. Het arrest wordt komende donderdag verwacht.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud