Assisen Gent: Rizzo schuldig bevonden aan roofmoord

De jury van het Gentse assisenhof heeft Christophe Rizzo, beschuldigd van roofmoord op Lothar Sefrin in 2005 in Zelzate, donderdagavond schuldig bevonden aan roofmoord. De juryleden volgden het openbaar ministerie en de burgerlijke partij die vroegen om ja te antwoorden op alle schuldvragen.

Het slachtoffer werd op 1 februari 2005 dood aangetroffen in zijn woning op het Groenplein in Zelzate. Volgens het onderzoek werden de feiten gepleegd in de vooravond van vrijdag 28 januari 2005. Onder meer de bankkaart, gsm en huissleutels van het slachtoffer bleken gestolen. Rizzo bleef tijdens het onderzoek en het proces zijn onschuld staande houden. Hij bekende enkel het stelen van de bankkaart, op donderdag, en het gebruik ervan vanaf vrijdagavond.

De jury vond dat de beschuldigde een duidelijk motief had wegens zijn drugsgebruik. Hij had ook een duidelijke reden om de feiten plegen omdat hij de pincode van de bankkaart kende. De jury voerde een aantal bewijzen aan. Zo werd na onderzoek van de gsm van het slachtoffer duidelijk dat deze vanaf vrijdagavond dezelfde weg volgde als de beschuldigde. Ook vertelde Rizzo tal van leugens tijdens het onderzoek. De dader moet ook vertrouwd zijn geweest met het slachtoffer omdat er weinig geweld werd gebruikt. Rizzo kende het slachtoffer en was die vrijdagnamiddag ook in zijn appartement met een gemeenschappelijke collega.

Vrijdag wordt de strafmaat bepaald. Rizzo riskeert levenslang.

(COR 222)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud