Assisen Gent: verdediging roept redelijke twijfel in

De verdediging heeft donderdagavond op het proces van Christophe Rizzo, beschuldigd van roofmoord op Lothar Sefrin in Zelzate, gepleit dat er redelijke twijfel bestaat in de zaak. De verdediging vraagt de jury wel om Rizzo schuldig te verklaren aan de diefstal en het gebruiken van de bankkaart van het slachtoffer.

Volgens het onderzoek werd het slachtoffer op vrijdagavond 28 januari 2005 gedood. Rizzo blijft zijn onschuld staande houden. "Toen we het dossier aannamen, lazen we heel veel aanwijzingen van schuld", zei advocate Caroline Verschuere. "Maar na een tweede lezing merkten we heel wat tegenstrijdigheden op. Tot vandaag kunnen we niet stellen wat de waarheid is in deze zaak." De piste rond een bepaalde groep jongeren uit Zelzate werd volgens hen doelbewust niet verder onderzocht.

De verdediging wees er op dat Rizzo onmiddellijk als grote hoofdverdachte in vizier kwam. Hij ontkende toen het bankkaartgebruik. "Maar is dat verdacht? Ontkenning is vaak een heel menselijke reactie, we zien soms dat mensen liegen over de meest evidente zaken", pleitte advocate Natalie Aernoudts.

De verdediging gaf voor elk bewijs tegen Rizzo een uitleg. Zo werd er op gewezen dat de hamer die Rizzo die namiddag op zak had, diende voor een autoreparatie. Ook had Rizzo een witte broek aan en werden er bij hem nergens bloed- of DNA-sporen teruggevonden. "Iemand met de intelligentie van Rizzo gebruikt die bankkaart niet vlak na een moord. Rizzo is enkel schuldig bij zekerheid, anders dient de vrijspraak zich op."

(COR 222)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud