Assisen Oost-Vlaanderen - Levenslang voor Tonkov, 25 jaar voor Ivanov

Het Gentse hof van assisen heeft Tonislav Tonkov donderdagochtend veroordeeld tot levenslange opsluiting en Nikolay Ivanov veroordeeld tot 25 jaar cel, voor de moord op Bernard Verstraete in 2009 in Gent. Het hof en de jury hadden anderhalf uur nodig om tot de beslissing te komen.

Op 14 september 2009 werd het lichaam van Bernard Verstraete teruggevonden aan het Godshuishammeke in Gent. De 34-jarige man uit Lembeke was met verschillende messteken om het leven gebracht. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de uitlevering en aanhouding van twee Bulgaren, de 29-jarige Tonislav Tonkov en de 30-jarige Nikolay Ivanov. De tweede had bekend dat hij Verstraete met verschillende messteken ombracht en verklaarde dat hij in opdracht van Tonkov handelde.

Tonkov hield zijn onschuld staande, maar de jury geloofde de "gedetailleerde en volgehouden verklaring van Ivanov".

Openbaar aanklager Annemie Serlippens had levenslang gevorderd voor Tonkov en 25 jaar cel voor Ivanov. De verdediging van Tonkov pleitte verzachtende omstandigheden, terwijl Ivanov verklaarde dat hij zijn straf zou aanvaarden. Het hof en de jury volgden het openbaar ministerie en maakten een duidelijk onderscheid tussen de opdrachtgever en de uitvoerder van de moord. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud