Assisen Tongeren: kooivechter Erik Franssens tot 30 jaar opsluiting veroordeeld

De 42-jarige Erik Franssens uit Herk-De-Stad is deze middag na een kleine anderhalf uur beraadslaging door het Tongerse hof van assisen tot 30 jaar opsluiting veroordeeld voor de doodslag op de 41-jarige Tonny Duchateau uit Sint-Truiden. Franssens joeg op 21 januari 2008 een kogel door Tonny zijn hoofd. Dat gebeurde in een woning op de Broekstraat in Sint-Truiden. Franssens zelf gaf geen kick bij het aanhoren van zijn straf.

Het assisenproces dat 7 dagen duurde, was er een met een gespannen sfeertje, want naarmate het proces vorderde nam de aanwezigheid van politiemensen in en rond het gerechtsgebouw toe. Enkele juryleden bleken immers geïntimideerd te zijn door iemand die het proces had bijgewoond. Vorige vrijdag is die man opgepakt. Hij zou juryleden achtervolgd hebben.

Tijdens het getuigenverhoor werd al duidelijk dat sommige mensen niets durfden verklaren of hun verklaringen van vier jaar geleden in twijfel trokken en niet durfden bevestigen. Bij de uitspraak maandagmiddag was in de assisenzaal zelf een twintigtal politiemensen aanwezig om de veiligheid te waarborgen. Franssens zelf wordt immers altijd onder speciale politiebegeleiding van en naar zijn cel vervoerd.

(KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud