Assisen West-Vlaanderen: verdediging vraagt een menselijke straf voor Contreiras

Op het assisenproces in Brugge tegen Rodolfo Contreiras Santos (51) hebben de advocaten van de verdediging dinsdag om een straf met perspectief gevraagd. De avond voordien besloot de jury de Braziliaanse Belg schuldig te bevinden aan moord met voorbedachten rade en dubbele brandstichting. De openbare aanklager eiste 30 jaar.

Meester Nathalie Buisseret en meester Joris Van Cauter wezen de jury er op dat Contreiras wel degelijk spijt heeft van wat er gebeurd is. "Hoe kan je zeggen dat hij geen spijt heeft, meneer de procureur? Hoeveel uren heb jij met hem gesproken in de gevangenis? ", pleitte Van Cauter.

De advocaten vonden ook dat een straf van 30 jaar in perspectief moet worden gezien. "Michelle Martin heeft 30 jaar gekregen om kinderen in de kelder te laten creperen. Zie dit dan in zijn context", vroeg Van Cauter. Beide advocaten kondigden ook aan dat Contreiras na zijn straf sowieso terug zal keren naar Brazilië.

In zijn laatste woord richtte de beschuldigde zich rechtstreeks tot de jury. "Ik wil en kan niet rechtvaardigen wat er toen gebeurd is. Ik was een goed echtgenoot voor Marie Paule. Toen zij is overleden, is er ook een stuk van mezelf gestorven", snikte hij.

De jury heeft zich nu teruggetrokken voor de beraadslaging over de strafmaat. (COR 130)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud