Aswolk IJsland: Brussels Airlines licht optimistisch

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is "licht optimistisch" over de mogelijkheid om dinsdag te kunnen vliegen. "Alles is afhankelijk van de manier waarop het luchtruim in drie zones zal worden opgedeeld", aldus de woordvoerder Geert Sciot. Maandagavond om 21 uur vindt een belangrijke vergadering plaats tussen de belangrijkste luchtvaartactoren.

Volgens Sciot zal het luchtruim worden onderverdeeld in drie zones. Een zone waar niet gevlogen wordt, een zone met beperkte mogelijkheden en een zone waar wel gevlogen mag worden. In de zone met beperkte mogelijkheden zal elk vliegtuig na de vlucht worden gecontroleerd. "Alles is afhankelijk van de vraag welke zones vrij zijn en welke gecontamineerd", luidt het.

Maandagavond vindt om 21 uur een belangrijke meeting plaats tussen de directie van de burgerluchtvaartautoriteiten, Belgocontrol, de luchthavens en de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen. Daar zullen heel wat modaliteiten besproken worden.

Zowel het personeel als de vliegtuigen van Brussels Airlines staan volgens de woordvoerder klaar. "We zijn licht optimistisch maar een oplossing voor alle problemen is nog veraf", besluit hij. (BOJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud