Aswolk IJsland: impact op boekingen beperkt

De conclusie dat de Belg in de toekomst door de aswolk minder zal vliegen, is te voorbarig. Dat zegt de Association of Belgian Tour Operators (ABTO) dinsdag in een persbericht.

Dinsdag verschenen in de pers berichten dat de onzekerheid over de aswolk de Belg van het vliegtuig houdt.

Het klopt dat in april 10,3 pct minder vliegvakanties werden geboekt, zegt ABTO. Die noemt het echter voorbarig te stellen dat de Belg in de toekomst door de aswolk minder voor vliegvakanties zal kiezen.

"In de loop van april werd het luchtruim gedurende bijna één week gesloten. Last-minute boekingen vielen in die periode uiteraard stil. Ook heel wat klanten namen een afwachtende houding aan. Daarbovenop kwamen de annuleringen van reizen die niet konden doorgaan. In het licht van bovenstaande elementen is de terugval van 10,3 pct dus als weinig significant te bestempelen", luidt het.

"De touroperators hebben tijdens de voorbije aswolkcrisis bewezen dat klanten die bij een touroperator hebben geboekt een veel ruimere bescherming genieten dan deze die zelf hun reis organiseerden. Wij gaan er bijgevolg vanuit dat deze crisis ook een positief effect kan hebben op de boekingen omdat de meeste klanten er zich inmiddels bewust van zijn dat boeken bij een touroperator heel wat meer zekerheid biedt", zegt ABTO. (VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud