Audit: Brussels fietsbeleid aan beterhand, maar nog verre van perfect

Het fietsbeleid in Brussel is aan de beterhand, al blijft er nog heel veel ruimte voor verbetering. Dat blijkt uit een audit die vorig jaar werd uitgevoerd door BYPAD, een project dat de steun krijgt van de Europese Commissie en wordt geleid door experten uit de universitaire wereld.

Terwijl Brussel in 2007 nog net gebuisd was (48%), krijgt het gewest deze keer een nipte voldoende (53%). "Het is de eerste keer dat we een positief rapport krijgen, ook moeten we toegeven dat we er de voorbije drie jaar maar met 5% op vooruit zijn gegaan. Dat is voor mij het bewijs dat het fietsplan 2005-2009 van de vorige regering nu ook weer niet zo goed was. We moeten nu lessen trekken uit het verleden", stelt Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno de Lille (Groen!), die zo het beleid van zijn voorganger Pascal Smet (sp.a) afbrandt. Sinds de groenen de Vlaamse socialisten uit de Brusselse meerderheid gooiden, botert het al een tijd niet meer tussen de twee.

De audit is vooral positief over de samenwerking met de fietsverenigingen. Over de infrastructuur vallen minder positieve dingen te vernemen. De Lille wijst erop dat in de begroting van dit jaar 6,5 miljoen staat ingeschreven om de situatie te verbeteren. (OCH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud