Autosector en onderwijs hebben visietekst rond opleiding autotechniek

Vertegenwoordigers van het onderwijs en de opleidingsinstanties hebben samen met de automobielsector zich ertoe geëngageerd om te werken aan een betere aansluiting tussen onderwijs en de werkvloer. Ze hebben daarover maandag een platformtekst ondertekend, die ook is voorgelegd aan de ministers van Onderwijs Frank Vandenbroucke en Christian Dupont.

De automobielsector kampt al langer met een tekort aan goed geschoolde arbeidskrachten. Vorig jaar bijvoorbeeld waren er in die sector in Vlaanderen alleen al 5.000 vacatures.

In 2004 richtten de sociale partners en de sector het platform "toekomstopwielen.be" op, net om de interesse voor technische beroepen aan te wakkeren en zo de instroom aan nieuwe, geschikte werkkrachten in de sector te verbeteren.

Op initiatief van dit platform is nu samen met het onderwijs en de opleidingsverstrekkers (VDAB, Syntra) een visietekst uitgewerkt. Die bevat, naast een aantal gezamenlijke standpunten en aandachtspunten, een reeks mogelijke acties om onderwijs en arbeidsmarkt in de automobielsector beter op elkaar af te stemmen.

De tekst stelt onder meer dat het onderwijs de technologische evoluties in de sector moet kunnen volgen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud