Avondspits op spoor gehinderd door twee technische storingen

Twee storingen in Brussel hebben voor vertragingen gezorgd tijdens de avondspits op het spoor: een defect aan de seininrichting ter hoogte van Josaphat veroorzaakte vertragingen op de lijn Brussel - Ottignies, en tractieproblemen aan de locomotief deden een trein op de oude lijn Brussel-Gent gedurende anderhalf uur in Etterbeek uitvallen.

"De treinen vanuit Brussel naar Ottignies en Namen hebben vanaf 17.15 uur donderdagnamiddag vertraging opgelopen", zegt Frédéric Petit van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel. "Doordat de seininrichting ter hoogte van Josaphat defect was, moest alle treinverkeer over één spoor en dat leidde tot vertraging van gemiddeld een kwartier tot een halfuur". De storing aan de seininrichting heeft ongeveer een uur geduurd en dat kan in de loop van de avond nog wat gevolgvertragingen opleveren.

Op de oude spoorlijn van Brussel naar Gent heeft ter hoogte van Etterbeek een trein met tractieproblemen anderhalf uur stilgestaan in de spits. Ook in dit geval was de panne rond 18.30 u verholpen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud