AZG vraagt met website aandacht voor bevolking Oost-Congo

Humanitaire hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft een speciale website gemaakt om aandacht te vragen voor de toestand van de bevolking in Oost-Congo. Die lijdt al vijftien jaar onder een gewapend conflict, dat in de laatste maanden voor de zoveelste maal is heropgeflakkerd. Volgens AZG is dringend meer noodhulp nodig.

AZG is al vijftien jaar actief in Oost-Congo en stelt vast dat zij zowat de enigen zijn die nog op het terrein komen. "Heel wat humanitaire hulp verzamelt zich in Goma maar blijft daar dan steken terwijl het grootste deel van de noodlijdende bevolking net daarbuiten rondzwerft", zegt Luis Encinas, verantwoordelijk voor de AZG-projecten in het oosten van de Democratische Republiek Congo.

Het is net die bevolking die volgens AZG te weinig in de media komt, aldus directeur van AZG België Christopher Stokes. Daarom heeft AZG samen met freelance-fotograaf en winnaar van de World Press Photo-award een speciale website gemaakt, www.toestand-kritiek.be, waar een documentaire getoond wordt die vluchtelingen aan het woord laat.

Opmerkelijk is dat AZG niet vraagt om een militaire tussenkomst in het oosten van Congo. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud