Advertentie

Babylijkje gevonden in het water in Gent (2)

In de Lieve aan het Rabot in Gent is zaterdagmiddag het lichaam van een baby aangetroffen. Het gaat om een jongetje, zegt woordvoerster Annemie Serlippens van het Gentse parket. Een autopsie moet duidelijk maken of het kindje, dat pas geboren of nog maar enkele dagen oud was, levensvatbaar was bij de geboorte.

Het lijkje werd rond 13 uur aangetroffen in een plastic zak in het water van de Lieve aan de Rabottorens. Het werd ontdekt door voorbijgangers die vuilnis uit het water aan het verwijderen waren. Politie en parket zijn een onderzoek gestart. De brandweer heeft met duikers de vindplaats verder onderzocht en de wetsgeneesheer is ter plaatse geweest. Na een afstapping is de plaats van de feiten vrijgegeven.

Maandag zal de wetsgeneesheer een autopsie uitvoeren. Dan zal duidelijk worden of het jongetje levensvatbaar was bij de geboorte of nog een tijd geleefd heeft. Aan de hand van de ontbinding van het lichaam kan vastgesteld worden hoe lang het lichaam in het water lag. Voorlopig is er geen spoor naar de moeder van het kindje. Het parket geeft na de autopsie meer informatie. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud