Baggeraar Jan De Nul mikt op contract Panamakanaal

De Belgische baggeraar Jan De Nul maakt deel uit van een van de vier internationale consortia die een contract willen verwerven voor de bouw van nieuwe sluizen in het kader van de vergroting van het Panamakanaal, zo heeft de Kanaalautoriteit bekendgemaakt.

Een eerste groep omvat Bouygues Travaux Publics, VINCI Construction, Alstom, Atlantique Pacifique du Panama uit Frankrijk, het Duitse Bilfinger Berger, het Amerikaanse AECOM en de Braziliaanse bedrijven Camargo Correa, Andrade Gutierrez, Queiroz Galvao en Bardella Industrias Mecanicas.

Het tweede consortium, CANAL, bestaat uit de Spaanse bedrijven Sner Ingieneria, ACS Servicios, Acciona Infraestructuras, Fomento de Construcciones y Contratas, het Duitse Hochtief, het Britse Motth Macdonal, het Mexicaanse ICA en het Nederlandse Haskoning.

Een derde kandidaat om de aanbesteding te verwerven is het Amerikaanse Bechtel, samen met de Japanse bedrijven Taisei en Mitsubishi Corporation.

De vierde "hopeful" omvat de Amerikaanse groepen Tetra Tech, Montomery Watson Harza, Heerema, het Nederlandse Groepde, het Italiaanse Impregilo, het Spaanse Sacyr Vallehermoso, de Belgische firma Jan de Nul en het Panamese Constructora Urbana de Panama.

De werf voor de bouw van een derde waterweg tussen de Stille en de Atlantische Oceaan startte in september op met graafwerken. Bedoeling is dat grotere schepen vanaf 2014 door het kanaal kunnen. De totale kost bedraagt 5,2 miljard dollar, waarvan zestig procent gaat naar de bouw van de sluizen die eind volgend jaar begint. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud