Bang voor overgewicht? Trouw dan vooral niet

Nauwelijks hebben we te horen gekregen dat de Belgen steeds dikker worden, of de Sunday Telegraph heeft een remedie: blijf vrijgezel. Getrouwde mensen lopen meer kans op overgewicht, eenvoudigweg omdat ze vaak niet meer op hun lijn letten aangezien ze toch al een partner hebben. Vrijgezellen daarentegen doen nog wel een inspanning om er goed (en dus slank) uit te zien.

Dat ontdekten onderzoekers van de Salonica en Ioannina universiteiten in Griekenland, die zo'n 1.700 koppels van tussen de 20 en 70 jaar onder de loupe namen en vaststelden dat bij deze bevolkingsgroep "vet op de buik", oftewel een bierbuik, het grootste probleem is. Dat komt, aldus de vorsers op een medisch congres in Athene, doordat ze "zich laten gaan als ze eenmaal van de straat zijn".

Getrouwde koppels, zo bleek, hebben namelijk doorgaans een andere en ongezondere levensstijl dan vrijgezellen. Ze bewegen minder, doen minder aan sport en "voelen zich vaak slechter in hun vel". Ook eten ze dikwijls ongezonde kant-en-klaarmaaltijden en hebben ze minder seks, waardoor ze minder calorieën verbranden.

Volgens professor Dimitris Kiortsis proberen vrijgezellen zich aantrekkelijk te houden voor het andere geslacht, doen ze daarom meer aan sport en letten ze beter op hun voeding en gewicht.

Toch is er hoop voor koppels, ook al is de "jacht op een partner" voorbij: als een van de partners besluit gezonder te gaan leven en af te vallen, blijkt de ander heel vaak te volgen. (MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud