Bankautomaat in Dinant opgeblazen: twee daders zijn omgekomen

De twee mannen die in de nacht van vrijdag op zaterdag een mislukte overval op een bankkantoor in Dinant pleegden, waarbij dynamiet werd gebruikt, zijn beiden omgekomen bij de explosie. Een eerste man werd zaterdagochtend aangetroffen met zware verwondingen en hij stierf bij aankomst in het ziekenhuis. Zijn kompaan werd enkele uren later dood teruggevonden onder het puin.

De twee hadden het gemunt op de bankautomaat van Record Bank in de Rue Saint-Georges in Dinant. Ze wilden die automaat met springstof uit de muur halen, maar misrekenden zich. Er werd te veel dynamiet gebruikt en dus stortte de helft van het gebouw in. Beiden raakten bedolven onder het puin.

De eerste man was in het bezit van Kosovaarse identiteitspapieren. Hij stierf uiteindelijk aan een hoofdwonde in het ziekenhuis van Namen.

Een tweede lichaam werd omstreeks 16 uur vanonder het puin gehaald. Over de identiteit van deze man is nog niets bekend.

In het alleenstaande gebouw was enkel een bankkantoor gevestigd. Het zal nu worden afgebroken wegens omdat het te zwaar beschadigd is. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud