Bankcrisis: Leterme ontmoet maandag vakbonden Fortis

Eerste minister Yves Leterme ontvangt maandagnamiddag de vakbonden van Fortis. Zondag wordt het topoverleg over de toekomst van de bank voortgezet. Dat meldt Peter Poulussen, de woordvoerder van de premier.

Premier Leterme vergaderde zaterdag heel de dag met zijn adviseurs over het dossier-Fortis. Naar verluidt zouden nog twee opties op tafel liggen: een verdere nationalisering of een overname door een buitenlandse groep.

"Zondag gaat het overleg verder", bevestigt Poulussen. "Het is mogelijk dat er nog voor maandagochtend een oplossing uit de bus komt, maar dat is absoluut niet zeker."

Maandagnamiddag zal de premier een ontmoeting hebben met de vakbonden. Die moeten hem toelichten hoe de regering ook de belangen van het personeel in de crisis kan verdedigen.

"De gesprekken met de vakbonden staan volledig los van het topoverleg dat dit weekend plaatsvindt", aldus Poulussen. De regering zal dus niet noodzakelijk wachten tot maandagavond om een definitief standpunt in te nemen.

"De premier en de hele regering zetten alles in het werk om in de zwaarste financiële crisis sinds de Tweede Wereldoorlog het voortbestaan van de grote financiële instellingen te verdedigen", besluit de woordvoerder. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud