Bart De Wever en Michel Daerden zijn "coolste" politici

N-VA-voorzitter Bart De Wever is de coolste Vlaamse politicus volgens 1.500 jongeren tussen 13 en 29 jaar die gepeild werden door MTV Networks. De coolste Waalse politicus is federaal minister Michel Daerden (PS). MTV Networks, het netwerk van de zenders MTV, TMF en Nickelodeon, bekroonde donderdagavond voor het vijfde jaar op rij de coolste merken en peilde daarbij voor het eerst naar een aantal nieuwe categorieën.

De Wever gaat zo in de categorie "Coolste Vlaamse politicus" federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vooraf. Daerden haalde het van Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Opvallend: Daerden is ook de coolste bekende Waal. De coolste bekende Vlaming is stand-up comedian Philippe Geubels. De jongeren kozen verder Milk Inc als coolste Belgische groep.

MTV Networks peilde voor de "Cool brand awards 2010" naar het "cool-gehalte" van 300 merken. Coca-Cola kreeg voor de vijfde keer de prijs van "Overall coolest brand", voor Esprit en Nike. Apple verdween uit de top drie. "Coolest beer brand" is, zoals vorig jaar, Jupiler. Bacardi Mojito kreeg de prijs voor "Coolest spirits brand". "Coolest mobile phone" werd de iPhone.

Ten slotte gaven vier op tien jongeren aan dat 3D-cinema de trend wordt voor het komende jaar. Een op drie gelooft in "gaming-by-moving-your-body". (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud