Advertentie

Bart De Wever trekt Antwerpse N-VA-lijst

N-VA-voorzitter Bart De Wever zal de Antwerpse N-VA-lijst trekken voor de Vlaamse verkiezingen. Dat heeft de partijraad van N-VA zaterdag beslist.

Voorts zullen de Vlaamse parlementsleden Geert Bourgeois (West-Vlaanderen), Helga Stevens (Oost-Vlaanderen), Mark Demesmaeker (Vlaams-Brabant) en Jan Peumans (Limburg) elk in hun provincie de lijst trekken. De Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement wordt getrokken door Karl Vanlouwe, voorzitter van N-VA Brussel.

In Antwerpen zal voorzitter Bart De Wever dus de lijst trekken. De Wever liet eerder al verstaan dat als hij verkozen wordt, hij normaal ook de overstap maakt van het federale naar het Vlaams Parlement. "Wie een lijst trekt, moet de ambitie hebben om te gaan zetelen", klonk het eerder deze week.

De N-VA heeft volgens voorzitter De Wever de ambitie om "opnieuw een volwaardige Vlaamse fractie te kunnen vormen" en wil de huidige fractie van zes parlementsleden "indien mogelijk nog wat uitbreiden". "Wij spreken ons niet op voorhand uit over mogelijke coalities zoals anderen dat reeds deden. Het is aan de kiezer om de kaarten te verdelen", aldus De Wever. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud