Bart De Wever wil zes jaar burgemeester van Antwerpen blijven

"Ik heb maar één persoonlijke ambitie: burgemeester van Antwerpen worden en het zes jaar blijven. Het burgemeesterschap is geen springplank voor iets anders." Dat zegt Bart De Wever in een interview met Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De Wever is kandidaat-burgemeester. "Het is de eerste keer dat ik een persoonlijke ambitie heb uitgesproken. Tegelijk wil ik partijvoorzitter blijven tot het einde van mijn termijn in het voorjaar van 2014."

Toch maakt de N-VA-voorzitter meteen ook enig voorbehoud. "Ik heb het gevoel dat we in België op een kruispunt staan. Het kan zo niet verder, er moet een omslag komen. Ik meen dat het punt van verandering zelfs dichtbij is. Wat er dan gebeurt, weet ik niet."

"Maar voor de rest zeg ik in alle duidelijkheid dat ik nu maar één ambitie heb: burgemeester worden en het zes jaar blijven. Het zal een straffe zijn die me daarvan afbrengt. En voor wie het wil horen: ik beschouw het burgemeesterschap niét als een springplank voor iets anders. Wanneer ik burgemeester ben, is het de bedoeling het zolang mogelijk te blijven", aldus De Wever.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud