"Bart Van den Bossche was kleinkunstenaar van alle markten thuis"

Kenner van de Vlaamse muziek Jos Van Oosterwijck is compleet verrast door het plotse overlijden van zanger en presentator Bart Van den Bossche. "Een donderslag bij heldere hemel," klinkt het, "ik kan het even niet begrijpen." Van Oosterwijck noemt Van den Bossche een kleinkunstenaar die van alle markten thuis was.

Volgens Van Oosterwijck situeerde de muziek van Van den Bossche zich in de traditie van de kleinkunst van de jaren zeventig. "Hij was een kleinkunstenaar die van alle markten thuis was. Hij schreef ook liedjes voor anderen en presenteerde radio- en televisieprogramma's."

"Als ik hem een opdracht gaf om een songtekst te leveren en hem daarvoor enkele trefwoorden gaf, rolde de tekst enkele uren later uit de fax. Hij had daar een zeer groot talent voor", aldus Van Oosterwijck, die muziekprogramma's zoals 'Tien om te Zien' samenstelde.

Van den Bossche overleed zondag op 48-jarige leeftijd ten gevolge van een hartslagaderbreuk, zo maakte de VRT bekend. Bekende hits waren "De Heuveltjes Van Erika" en "Boem", een bewerking van "Boum" van de Franse chansonnier Charles Trenet. Naast zijn eigen songs schreef hij liedjes voor onder meer Dana Winner, Bart Kaëll en De Pita Boys.

De zanger presenteerde ook programma's op Radio 2, tv-programma's als "Videodinges" en "Puzzeltijd" en nadien belspelletjes. In 2011 won hij het VTM-programma "Masterchef".

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) betuigt haar medeleven aan familie en naasten, zo laat woordvoerster Sara Vercauteren zondagavond in een reactie aan Belga weten. Ze benadrukt dat hij veel voor de VMMa heeft gedaan. (JORGE DIRKX)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud