Begrafenis Michel Daerden is op maandag 13 augustus

Het stoffelijk overschot van Michel Daerden wordt woensdag gerepatrieerd. De uitvaart vindt plaats op maandag 13 augustus. Dat heeft de familie aangekondigd.

De familie van de oud-minister is maandagavond en vanochtend teruggekeerd naar België. Daerdens stoffelijk overschot zal woensdag in de loop van de dag in Ans aankomen. Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus, van 17 tot 19 uur, kan het lijk gegroet worden in het huis waar Daerden woonde tot zijn verhuis naar Saint-Nicolas. Dat huis, op enkele honderden meters van het gemeentehuis, bevindt zich op de rue de Loncin 175.

Op maandag 13 augustus vindt de uitvaart plaats. De publieke afscheidsceremonie wordt van 9 tot 10 uur gehouden in het Luikse funerarium Robermont. In familiekring zal een urne met daarin de as van de voormalige politicus in het familiegraf worden bijgeplaatst.

In een persbericht drukte de familie "haar warme dankbaarheid uit aan de ontelbare personen die hun sympathie, steun en medeleven hebben laten blijken. Alle aandacht is voor zijn papa, kinderen, kleinkinderen, broer, neef en nicht een bron van troost in deze moeilijke momenten."

Daerden overleed op 5 augustus in een ziekenhuis in Fréjus, waar hij ten gevolge van een dubbele hartaanval tien dagen in een kunstmatige coma werd gehouden. (VIRGINIE LEFOUR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud