Begroting Brussels Gewest "op water en droog brood"

De Brusselse minister-president, Charles Picqué (PS), vreest dat er bij de begrotingsronde amper nog geld zal overblijven om nieuwe initiatieven te nemen in het Brussels Gewest. Dat zei hij donderdag na afloop van de ministerraad van de Brusselse regering.

De Brusselse ministers hebben aan de minister van Begroting, Jean-Luc Van Raes (Open Vld), een nota bezorgd waarin ze een begrotingsvoorstel doen voor hun beleidsdomein, rekening houdend met een besparing van 10 procent. Van Raes wilde donderdag nog geen commentaar kwijt over die nota's.

Volgens Picqué zit het Brussels Gewest op "water en droog brood", nu de federale regering aan de gewesten gevraagd heeft het gat in de federale begroting mee dicht te rijden. Volgens de minister-president valt het nog te bezien of er na de berekening van de uitgaven waarin niet gesnoeid kan worden, nog iets overblijft voor nieuwe initiatieven. Het gaat dan om uitgaven die al vastgelegd zijn in ordonnanties.

Picqué vergadert de komende dagen nog met de verschillende ministers apart. Vanaf volgende week kan het debat over de begroting echt losbarsten. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud