Begroting - Compromistekst op tafel van onderhandelaars

Er lijkt wat schot in de zaak te komen tijdens de onderhandelingen van het kernkabinet. De zes partijen buigen zich over een compromistekst rond werk, relance en competitiviteit. Een akkoord is er nog niet. Het is de bedoeling dat de onderhandelaars de tekst verfijnen tot er een compromis is. Eens dat rond is, komt opnieuw de begroting in het vizier.

De tekst die op tafel ligt, is gebaseerd op de nota van sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte, zo bevestigen bronnen dichtbij de onderhandelaars. Op basis daarvan wordt gewerkt aan een compromis over het wegwerken van de loonkosthandicap ten opzichte van onze buurlanden.

De vicepremiers trachten het eens te raken over de manier waarop ze die handicap willen dichtrijden, de termijn waarbinnen dat moet gebeuren en welke middelen daar tegenover staan. Eens de discussie over die principes is beslecht, moeten de onderhandelaars nog een akkoord vinden over de invulling van de enveloppe voor een loonlastenverlaging voor de ondernemingen. Dat is één van de componenten die in aanmerking komen voor het wegwerken van de loonkostenhandicap. (LOD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud