Begroting - Donderdag opnieuw bilaterale onderhandelingen

Het kernkabinet is woensdagavond niet opgeschoten in de begrotingsonderhandelingen. Donderdag staan er bilaterale contacten tussen de premier en de vicepremiers op het programma, is te horen bij het kabinet van Elio Di Rupo.

Woensdag werd er vergaderd van 18 uur tot 22 uur. Voor aanvang viel te noteren dat de berekeningen van het Planbureau niet tot de verhoopte toenadering hebben gezorgd. Liberalen en socialisten leken zelfs nog verder uit elkaar te zijn gedreven.

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte dat de conclusies moeten worden genuanceerd. "Als de cijfers je niet aanstaan, zeg je dat ze niet kloppen. Ze zijn wat ze zijn", reageerde minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a).

Donderdag woont Di Rupo eerst het Te Deum bij naar aanleiding van het Koningsfeest. Daarna, van 11 uur tot 15 uur, wordt er bilateraal onderhandeld tussen de eerste minister en de vicepremiers. Er worden ook twee werkgroepen georganiseerd: 'Werk en competitiviteit' en 'Banken en financiering van de economie'. Vanaf 19 uur zit het kernkabinet opnieuw samen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud