Begroting: kernkabinet nog aan de gang - Vanackere onderhandelt over Dexia

Het kernkabinet zit woensdagavond nog altijd bijeen over de begroting voor volgend jaar. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) heeft in de loop van de avond de vergadering verlaten om met de Fransen te onderhandelen over de herkapitalisering van Dexia. Zijn partijgenoot en staatssecretaris Hendrik Bogaert neemt zijn plaats in op het begrotingsoverleg.

De topministers van de federale regering zitten al sinds 10.45 uur bijeen over de begroting. Ze praten over de luiken financiën en sociale zekerheid. Vanwege het Dexia-dossier waren er een aantal onderbrekingen. Premier Elio Di Rupo heeft in de loop van de dag ook een onderhoud gehad met de directies van de staalbedrijven Duferco en NLMK, die zware herstructureringen aankondigden.

Vicepremier Steven Vanackere voert nog steeds onderhandelingen met de Franse regering over de herkapitalisatie van Dexia. Die zou volgens mediaberichten 5 tot 5,5 miljard euro moeten bedragen. Frankrijk en België moeten het eens raken over de verdeling van dat vers kapitaal. Mediaberichten zeggen dat de Fransen voorstellen dat België 55 procent voor zijn rekening neemt.

(ALN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud