Begroting - Kernkabinet vergadert woensdag voort

Het kernkabinet heeft zijn begrotingsgesprekken dinsdagavond omstreeks 21 uur stopgezet. De topministers van de federale regering en de minister van Begroting zien mekaar woensdag om 10.45 uur weer in de Lambermont, de ambtswoning van de premier.

Sinds 11 uur zat het kernkabinet bijeen om op zoek te gaan naar ongeveer 4 miljard euro, om zo het begrotingstekort volgend jaar te doen dalen tot 2,15 procent van het bbp, zoals afgesproken met Europa. Tijdens de namiddag werden de werkzaamheden even onderbroken, waarna de excellenties opnieuw verzamelden in de Lambermont.

Tijdens de vergadering bespraken ze onder meer het terughalen van geld uit het buitenland. Elke partij kreeg de kans haar standpunt uiteen te zetten, maar beslissingen vielen nog niet. Ook vond een eerste lezing plaats van de resultaten van de werkgroep die rond gezondheidszorg werd opgericht. Naar verluidt werd daar goede vooruitgang geboekt.

Woensdag wordt de draad van de onderhandelingen om 10.45 uur weer opgepikt. De vergadering zal tijdens de namiddag worden onderbroken voor een onderhoud van de premier en een aantal ministers met de directies van staalbedrijven Duferco en NLMK. Mogelijk belandt ook het dossier Dexia op tafel. Woensdag staat immers een bijeenkomst van de raad van bestuur van Dexia op de agenda. (BENOIT DOPPAGNE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud