Begrotingscontrole - De Block geeft regering 90 miljoen euro terug

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) geeft de regering 90 miljoen euro terug uit haar budget voor 2013, omdat er dankzij diverse maatregelen minder geld nodig is voor het opvangbeleid. Het bericht dat zaterdag in Het Laatste Nieuws staat, wordt bevestigd door de woordvoerster van de staatssecretaris.

De krant wijst er onder meer op dat er geen asielzoekers meer naar de OCMW's worden gestuurd, dat de procedures vereenvoudigd zijn en dat de doorlooptijd is ingekort. Voorts is het aantal nieuwe asielaanvragen gedaald sinds de publicatie van een lijst met veilige landen en ontradingscampagnes in enkele herkomstlanden, is het onderzoek van asielzoekers om medische redenen versneld en zijn de voorwaarden beperkt tot levensbedreigende ingrepen. Ook zijn de voorwaarden voor gezinshereniging verstrengd.

"Staatssecretaris De Block bevestigt dat vicepremier Alexander De Croo vandaag (zaterdag) bij de bespreking van de begroting 2013 het voorstel op tafel legt om 90 miljoen euro terug te geven op het budget van 2013", bevestigt de woordvoerster van De Block.

De regering moet op zoek naar ruim 500 miljoen euro om de begroting van dit jaar op het spoor te houden. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud