Begrotingscontrole: kernkabinet zet zondag discussie voort

Het kernkabinet heeft zich vrijdag ongeveer tot 19.00 uur gebogen over de begrotingscontrole. Zondag wordt de discussie voortgezet. Normaal gezien wordt pas ergens in de loop van volgende week witte rook verwacht.

De premier en de vicepremiers maakten vrijdag onder meer een inventaris op van alle vragen voor extra middelen. De regering heeft daarvoor maar een enveloppe van 100 miljoen euro ter beschikking en zal dus keuzes moeten maken. Er lijkt wel al eensgezindheid te bestaan over het luik veiligheid.

Daarnaast moet Leterme II ook nog op zoek naar 200 miljoen euro om dit jaar het tekort te kunnen terugdringen van 5,9 naar 4,8 procent van het bbp. Waar zal worden bespaard, is nog niet duidelijk, al is de discussie volgens een regeringslid op dit vlak goed opgeschoten.

Zaterdag komen nog een aantal werkgroepen samen en zondag trekt het kernkabinet zich opnieuw terug, deze keer om 17.00 uur in de ambtswoning van de premier (Lambermont). Het gaat zeker niet om een vergadering tot de finish, aangezien premier Yves Leterme en MR-vicepremier Didier Reynders zondagavond nog willen afzakken naar Luik om er hun favoriete voetbalploeg Standard aan het werk te zien tegen AA Gent. De bijeenkomst zou daarom maar tot 19.00 uur duren.

(FEM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud