Begrotingsdiscussie verloopt stroef, Open Vld ontevreden

De begrotingsbesprekingen verlopen bijzonder stroef. De Open Vld-ministers Patrick Dewael en Karel De Gucht hebben uit onvrede met de gang van zaken de vergadering verlaten. Hun partijgenoten Annemie Turtelboom en Vincent Van Quickenborne hebben de fakkel overgenomen, maar naar verluidt worden geen belangrijke dossiers meer behandeld.

Zaterdagavond bleek dat de regering nog 2 miljard diende te vinden om de begroting in evenwicht te krijgen. Zoals gebruikelijk duiken in de laatste rechte lijn naar de beleidsverklaring de grootste spanningen op.

Volgens een goede bron schoten de coalitiepartners zondag geen millimeter op en werden de tegenstellingen eerder groter dan kleiner. Eerder op de dag wilden Dewael en De Gucht naar verluidt al niet meer deelnemen aan de discussie, omwille van de tegenstellingen met PS en cdH. En ook zondagavond verlieten ze het overleg. Turtelboom en Van Quickenborne nemen wel nog deel aan de discussie.

Premier Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders zijn ondertussen nog niet terug uit Parijs, waar ze de top van de Eurolanden over de financiële crisis bijwoonden. Bedoeling was om na hun terugkeer de koppen opnieuw bij elkaar te steken over de begroting, maar of dat nog zal gebeuren, is nog niet duidelijk. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud