Begrotingsevenwicht ook voor Open Vld geen fetisj meer

Nu de roep om een economisch relanceplan steeds luider klinkt, is een klein begrotingstekort ook voor Open Vld geen taboe meer. "Er valt te praten over eenmalige injecties in het bedrijfsleven. Het is geen ramp dat de begroting dan licht in het rood gaat, zolang de sluizen maar niet helemaal opengaan", zegt Kamerlid Luk Van Biesen woensdag in De Morgen.

Open Vld hield tot nog toe mordicus vast aan een begrotingsevenwicht, maar nu het ernaar uitziet dat er een tandje extra moet worden bijgestoken, is dat ook voor de liberalen niet langer heilig. "De crisis slaat hard toe", zegt Van Biesen.

"Wij vinden niet dat de overheid massaal geld moet pompen in pakweg infrastructuurinvesteringen, maar het is duidelijk dat we wel voor extra zuurstof moeten zorgen, zodat bedrijven en particulieren blijven investeren. Als het in die richting gaat, valt er te praten over eenmalige injecties. Zolang de sluizen niet helemaal opengaan en er geen vrijblijvende tekorten worden toegelaten, is een klein tekort geen ramp." (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud