Begrotingsverklaring: Peeters verdedigt aanpak

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft woensdag in het Vlaams parlement de aanpak van de Vlaamse regering bij de opmaak van de begroting verdedigd. De oppositie vindt de verklaring die Peeters maandag aflegde te vaag. "Het gaat hier over de krachtlijnen", zei Peeters.

De besparingen op de jobkorting en in de subsidies zijn niet aangenaam, gaf Peeters toe. "Maar het is niet van die orde dat we de boel gaan sluiten", aldus de minister-president.

Wat en hoeveel er exact bespaard moet worden, moeten de verschillende Vlaamse ministers de komende weken nog afspreken met de leidende ambtenaren van de departementen en agentschappen. Volgens de oppositie had het echter zonder een volledig afgewerkte begroting geen zin om een verklaring in het Vlaams parlement af te leggen.

Open Vld en LDD hebben ook kritiek op de beperking van de jobkorting voor werkende Vlamingen. Peeters verdedigt die besparing. "Geen enkele sociale partner heeft gezegd: u mag daar niet aankomen. En ook alle partijen die bij ons gekomen zijn om eventueel in een regering te stappen, hebben dat gezegd", zei Peeters.

"Ik hoop samen met u dat we, als het ooit terug goed gaat, de jobkorting terug kunnen laten stijgen", zei de minister-president. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud